Syntymäpäiväkakku 2014. |
Tässä ehkä haasteellisin kakku ikinä tähän mennessä, valkosuklaalla kuorrutettu suklaatäytekakku, jossa paahdettua mantelirouhetta reunoilla. Päällä suklaakoristeita. En ollut aikaisemmin tehnyt suklaakuorrutetta kakkuun, joten sehän alkoi valumaan vaikka tein siitä suht kiinteää. Päivä meni muutenkin Murphyn lain mukaan: tein liian pienen taikinan vuokaan nähden, suklaa melkein kärähti sulaessa mikrossa, mantelirouheet alkoivat valuta.. onneksi muffinsit onnistuivat! ;) Ehkä tuota suklaalla leikkimistä pitäisi harjoitella.
![]() |
Syntymäpäiväkakku 2013. |
Tämän kakun tein itselleni 30-vuotissyntymäpäivilleni, mikä oli maultaan perus hillo-kermakakku. Koristeina itsetehdyt marsipaaniruusut, lehdet ja perhonen, missä hieman elintarvikeväriä.
Jouluhalko 2011. |
Jouluhalkoja on tehty jo muutamana vuonna, milloin mitäkin sisälmystä käyttäen. Runko tehty kääretorttuperiaatteella, päällinen valkoista sokerimassaa ja koristeena marsipaanilehtiä ja säilykekirsikoita.
Täytekakku rippijuhliin 2012. |
Tähän kakkuun haasteellisinta oli saada päällinen sievästi paikoilleen. Kakku oli melko suuri joten päällismassan kaulimisessa piti olla tarkka, jotta se olisi mahdollisimman tasapaksu. Koristeina valmisruusut, hopeakuulia ja vihreää sokeripursotetta.
Käpykakku 2010. |
Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä käpykakkua ja maukasta siitä tulikin. Ohje tosin oli yksi työläimmistä koska kakun piti olla yön yli jääkaapissakin (enää en muista miksi) valmistusvaiheen välissä. Jossain vaiheessa kakun kostutusnestettä valuikin sitten kakkuvadille... Pääasia että maistui päivänsankarille!
Jouluhalko 2009. |
Perinteinen joulu(koivu)halko, päällinen sokerimassaa suklaaviiruilla. Marsipaanikoristeet sokerilumihiutaleiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti