maanantai 7. heinäkuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku ja raparperimarmeladi

Amerikkalainen juustokakku.

Kesäisiin herkkuhetkiin sopii erityisesti tämä amerikkalainen juustokakku, kaverinaan raikas ja kirpakka raparperimarmeladi. Vuosia sitten yritin viimeksi tehdä amerikkalaista juustokakkua ja epäonnistuin, nyt  oli hyvä hetki kokeilla uudelleen :)

Pohja

200 g Digestiivikeksejä
100 g margariinia/voita

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Philadelphiaa)
200 g ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua

Sulata rasva ja lisää murskattujen keksien joukkoon. Taputtele keksimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä hieman.
Sekoita täyteainekset keskenään joihin lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 45-60 min, riippuen uunista. Anna kakun jäähtyä muutama tunti ennenkuin irrotat sen vuoasta. Itse annoin kakun olla vielä yön yli jääkaapissa maustumassa.

Raparperimarmeladi

Tällä ohjeella ei tule kovin suurta annosta joten ohjeen voi tehdä kaksinkertaisena.

500 g raparperia paloiteltuna
1 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
0,5 pkt hillo-marmeladisokeria

Kuumenna kattilassa raparperit ja vesi (itse halusin raparperin mahdollisimman pieneksi joten käytin ne sauvasekoittimen kautta). Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen ja kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla noin 5-10 min välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja kuori pinnalle kertyvä vaahto. Anna marmeladin jäähtyä noin puolisen tuntia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin (vinkki: käytin juustokakusta jääneet tuorejuustorasiat uudelleen tässä, koska rasioiden annoskoot olivat sopivia). Täytä purkit piripintaan ja säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti