keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Vehnälesesämpylät

Vehnälesesämpylät

Helppo ja yksinkertainen sämpyläresepti mikä vie kielen mennessään..!

n. 20-25 sämpylää

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl ruisjauhoja
11 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl ruokaöljyä

(Voiteluun vedellä laimennettua siirappia)

Lisää kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös kuivahiiva. Alusta jauhot nesteeseen ja lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin tunnin). Leivo taikina sämpylöiksi ja anna niiden kohota vielä pellillä noin 20 minuuttia. Voitele tässä vaiheessa halutessasi sämpylöiden pinta siirappivedellä, näin leivän pinta saa kauniin värin. Paista uunissa 200-225 asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti